Пошуковий запит: (<.>A=Мольченко С$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 13
Представлено документи з 1 до 13
|
1. |
Мольченко С. М. Кінетика нейтралізації жирів водно-спиртовими розчинами карбонатів лужних металів [Електронний ресурс] / С. М. Мольченко, І. М. Демидов, В. Є. Вєдь // Наукові праці [Одеської національної академії харчових технологій]. - 2014. - Вип. 46(2). - С. 207-210. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Np_2014_46(2)__54
|
2. |
Мольченко С. Н. Поиск путей рационального использования отработанных адсорбентов производства растительных масел [Електронний ресурс] / С. Н. Мольченко, И. Н. Демидов, А. А. Савус // Наукові праці [Одеської національної академії харчових технологій]. - 2012. - Вип. 42(1). - С. 355-357. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Np_2012_42(1)__83
|
3. |
Мольченко С. М. Використання діоксиду вуглецю для одержання жирних кислот з соапстоку [Електронний ресурс] / С. М. Мольченко, І. М. Демидов // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2015. - № 4(6). - С. 50-53. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2015_4(6)__10 Наведено результати дослідження щодо одержання жирних кислот (ЖК) шляхом вуглекислотного розкладання їх мил. Одержані експериментальні дані доводять можливість одержання ЖК із використанням діоксиду вуглецю. Визначено раціональні технологічні параметри та одержано апроксимаційну модель цього процесу. Проаналізовано жирнокислотний склад одержаних ЖК, який визначено за допомогою методу газорідинної хроматографії.
|
4. |
Мольченко С. М. Використання водно-спиртового розчину кальцинованої соди для нейтралізації соняшникової олії [Електронний ресурс] / С. М. Мольченко, І. С. Бродюк, І. М. Демидов // Вісник Національного технічного університету "ХПІ". Серія : Інноваційні дослідження у наукових роботах студентів. - 2013. - № 55. - С. 80-85. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vcpiind_2013_55_13
|
5. |
Мольченко С. М. Застосування карбонатів лужних металів як нейтралізуючого агента при нейтралізації жирів [Електронний ресурс] / С. М. Мольченко // Вісник Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут". Серія : Інноваційні дослідження у наукових роботах студентів. - 2015. - № 44. - С. 38-42. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vcpiind_2015_44_11
|
6. |
Чумак О. П. Щодо отримання лецитину з фосфатидів соняшникової олії [Електронний ресурс] / О. П. Чумак, Т. О. Березка, С. М. Мольченко // Вісник Національного технічного університету "ХПІ". Серія : Інноваційні дослідження у наукових роботах студентів. - 2019. - № 15. - С. 14-19. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vcpiind_2019_15_5
|
7. |
Кравченюк Х. Ю. Аналітична модель деградації бактеріальної плівки на поверхні трубопроводу із нержавіючої сталі [Електронний ресурс] / Х. Ю. Кравченюк, І. Я. Стадник, С. М. Мольченко, І. М. Демидов // Вісник Національного технічного університету "ХПІ". Серія : Інноваційні дослідження у наукових роботах студентів. - 2019. - № 15. - С. 25-30. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vcpiind_2019_15_7
|
8. |
Касьяненко Л. М. Можливість одержання біомастильних матеріалів шляхом хімічної модифікації олій [Електронний ресурс] / Л. М. Касьяненко, І. М. Демидов, С. М. Мольченко // Вісник Національного технічного університету "ХПІ". Серія : Інноваційні дослідження у наукових роботах студентів. - 2019. - № 15. - С. 51-55. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vcpiind_2019_15_11
|
9. |
Касьяненко Л. М. Використання епоксидованої соняшникової олії для одержання біомастильних матеріалів [Електронний ресурс] / Л. М. Касьяненко, І. М. Демидов, С. М. Мольченко, А.О. Демидова // Вісник Національного технічного університету "ХПІ". Серія : Інноваційні дослідження у наукових роботах студентів. - 2020. - № 6. - С. 61-65. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vcpiind_2020_6_11
|
10. |
Півень О. М. Оптимізація рецептурного складу та деяких споживчих властивостей гречаних цукерок [Електронний ресурс] / О. М. Півень, I. М. Демидов, С. М. Мольченко, Т. О. Березка // Вісник Національного технічного університету "ХПІ". Серія : Інноваційні дослідження у наукових роботах студентів. - 2020. - № 6. - С. 71-76. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vcpiind_2020_6_13
|
11. |
Демидова А. О. Вміст MCPD-ефірів і ефірів гліцидолу в олійно-жирових продуктах [Електронний ресурс] / А. О. Демидова, С. М. Мольченко, І. В. Левчук, Т. Т. Носенко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2021. - Т. 27, № 1. - С. 135-149. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2021_27_1_15 Проведено порівняння вмісту MCPD-ефірів (MCPD-Е) і ефірів гліцидолу (GE) в різноманітних жирах і продуктах із високим вмістом жиру. Ці речовини проявляють канцерогенну дію, гено-, нефротоксичність, пригнічують фертильну функцію. Найбільший вміст MCPD-Е та GE спостерігається в пальмовій олії, її фракціях, маргаринах, риб'ячому жирі тощо. Одержані за останні роки дані щодо токсичності MCPD-ефірів та ефірів гліцидолу призвели до розуміння терміновості обмеження їх вмісту в харчових продуктах. Очікується, що з 1 січня 2021 р. Комісія Codex Alimentarius ухвалить новий Кодекс практики щодо запобігання та зменшення утворення 3-MCPD-E та GE із подальшим обмеженнями їх вмісту в жирах: 1250 мкг/кг для нерафінованих олій і рафінованої кокосової, кукурудзяної, ріпакової, оливкової, соняшникової, соєвої та пальмоядрової олії; 2500 мкг/кг для інших рафінованих рослинних олій, риб'ячого жиру та жирів інших морських організмів. Для рослинних олій і жирів, призначених для дитячого харчування, допустимий буде 750 мкг/кг. Численні дослідження показують перевищення цих ГДК у харчових жирах. Основну частину цих токсичних речовин населення споживає з випічкою, маргаринами та смаженими продуктами. Продемонстровано, що вміст MCPD-ефірів і ефірів гліцидолу в одному й тому ж виді жирів коливається в широкому діапазоні. Вагомими факторами формування MCPD-ефірів і ефірів гліцидолу є умови вирощування олійних, добування олії та переробки. Основний вплив на зростання вмісту MCPD-E та GE має дезодорування (або фізичне рафінування жирів). Такі процеси обробки їжі, як її смаження, випічка хлібобулочних виробів тощо не викликають суттєвого зростання вмісту MCPD-E та GE.
|
12. |
Перевалов Л. І. Теоретичні та експериментальні дослідження процесу низькотемпературного обрушування високоолійного соняшнику в умовах дії відцентрового поля [Електронний ресурс] / Л. І. Перевалов, В. О. Голодняк, І. М. Демидов, В. К. Тимченко, О. М. Півень, С. М. Мольченко // Інтегровані технології та енергозбереження. - 2021. - № 1. - С. 57-66. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Itte_2021_1_9
|
13. |
Півень О. М. Розробка рецептури нового лікеро-горілчаного напою "Зоряна ніч" [Електронний ресурс] / О. М. Півень, С. М. Мольченко // Інтегровані технології та енергозбереження. - 2020. - № 3. - С. 54-62. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Itte_2020_3_8
|