Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (3)Реферативна база даних (4)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>A=Мольченко С$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 13
Представлено документи з 1 до 13
1.

Мольченко С. М. 
Кінетика нейтралізації жирів водно-спиртовими розчинами карбонатів лужних металів [Електронний ресурс] / С. М. Мольченко, І. М. Демидов, В. Є. Вєдь // Наукові праці [Одеської національної академії харчових технологій]. - 2014. - Вип. 46(2). - С. 207-210. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Np_2014_46(2)__54
Попередній перегляд:   Завантажити - 1.835 Mb    Зміст випуску     Цитування
2.

Мольченко С. Н. 
Поиск путей рационального использования отработанных адсорбентов производства растительных масел [Електронний ресурс] / С. Н. Мольченко, И. Н. Демидов, А. А. Савус // Наукові праці [Одеської національної академії харчових технологій]. - 2012. - Вип. 42(1). - С. 355-357. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Np_2012_42(1)__83
Попередній перегляд:   Завантажити - 782.151 Kb    Зміст випуску     Цитування
3.

Мольченко С. М. 
Використання діоксиду вуглецю для одержання жирних кислот з соапстоку [Електронний ресурс] / С. М. Мольченко, І. М. Демидов // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2015. - № 4(6). - С. 50-53. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2015_4(6)__10
Наведено результати дослідження щодо одержання жирних кислот (ЖК) шляхом вуглекислотного розкладання їх мил. Одержані експериментальні дані доводять можливість одержання ЖК із використанням діоксиду вуглецю. Визначено раціональні технологічні параметри та одержано апроксимаційну модель цього процесу. Проаналізовано жирнокислотний склад одержаних ЖК, який визначено за допомогою методу газорідинної хроматографії.
Попередній перегляд:   Завантажити - 269.903 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
4.

Мольченко С. М. 
Використання водно-спиртового розчину кальцинованої соди для нейтралізації соняшникової олії [Електронний ресурс] / С. М. Мольченко, І. С. Бродюк, І. М. Демидов // Вісник Національного технічного університету "ХПІ". Серія : Інноваційні дослідження у наукових роботах студентів. - 2013. - № 55. - С. 80-85. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vcpiind_2013_55_13
Попередній перегляд:   Завантажити - 358.531 Kb    Зміст випуску     Цитування
5.

Мольченко С. М. 
Застосування карбонатів лужних металів як нейтралізуючого агента при нейтралізації жирів [Електронний ресурс] / С. М. Мольченко // Вісник Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут". Серія : Інноваційні дослідження у наукових роботах студентів. - 2015. - № 44. - С. 38-42. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vcpiind_2015_44_11
Попередній перегляд:   Завантажити - 335.179 Kb    Зміст випуску     Цитування
6.

Чумак О. П. 
Щодо отримання лецитину з фосфатидів соняшникової олії [Електронний ресурс] / О. П. Чумак, Т. О. Березка, С. М. Мольченко // Вісник Національного технічного університету "ХПІ". Серія : Інноваційні дослідження у наукових роботах студентів. - 2019. - № 15. - С. 14-19. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vcpiind_2019_15_5
Попередній перегляд:   Завантажити - 364.196 Kb    Зміст випуску     Цитування
7.

Кравченюк Х. Ю. 
Аналітична модель деградації бактеріальної плівки на поверхні трубопроводу із нержавіючої сталі [Електронний ресурс] / Х. Ю. Кравченюк, І. Я. Стадник, С. М. Мольченко, І. М. Демидов // Вісник Національного технічного університету "ХПІ". Серія : Інноваційні дослідження у наукових роботах студентів. - 2019. - № 15. - С. 25-30. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vcpiind_2019_15_7
Попередній перегляд:   Завантажити - 315.476 Kb    Зміст випуску     Цитування
8.

Касьяненко Л. М. 
Можливість одержання біомастильних матеріалів шляхом хімічної модифікації олій [Електронний ресурс] / Л. М. Касьяненко, І. М. Демидов, С. М. Мольченко // Вісник Національного технічного університету "ХПІ". Серія : Інноваційні дослідження у наукових роботах студентів. - 2019. - № 15. - С. 51-55. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vcpiind_2019_15_11
Попередній перегляд:   Завантажити - 274.307 Kb    Зміст випуску     Цитування
9.

Касьяненко Л. М. 
Використання епоксидованої соняшникової олії для одержання біомастильних матеріалів [Електронний ресурс] / Л. М. Касьяненко, І. М. Демидов, С. М. Мольченко, А.О. Демидова // Вісник Національного технічного університету "ХПІ". Серія : Інноваційні дослідження у наукових роботах студентів. - 2020. - № 6. - С. 61-65. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vcpiind_2020_6_11
Попередній перегляд:   Завантажити - 806.408 Kb    Зміст випуску     Цитування
10.

Півень О. М. 
Оптимізація рецептурного складу та деяких споживчих властивостей гречаних цукерок [Електронний ресурс] / О. М. Півень, I. М. Демидов, С. М. Мольченко, Т. О. Березка // Вісник Національного технічного університету "ХПІ". Серія : Інноваційні дослідження у наукових роботах студентів. - 2020. - № 6. - С. 71-76. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vcpiind_2020_6_13
Попередній перегляд:   Завантажити - 689.958 Kb    Зміст випуску     Цитування
11.

Демидова А. О. 
Вміст MCPD-ефірів і ефірів гліцидолу в олійно-жирових продуктах [Електронний ресурс] / А. О. Демидова, С. М. Мольченко, І. В. Левчук, Т. Т. Носенко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2021. - Т. 27, № 1. - С. 135-149. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2021_27_1_15
Проведено порівняння вмісту MCPD-ефірів (MCPD-Е) і ефірів гліцидолу (GE) в різноманітних жирах і продуктах із високим вмістом жиру. Ці речовини проявляють канцерогенну дію, гено-, нефротоксичність, пригнічують фертильну функцію. Найбільший вміст MCPD-Е та GE спостерігається в пальмовій олії, її фракціях, маргаринах, риб'ячому жирі тощо. Одержані за останні роки дані щодо токсичності MCPD-ефірів та ефірів гліцидолу призвели до розуміння терміновості обмеження їх вмісту в харчових продуктах. Очікується, що з 1 січня 2021 р. Комісія Codex Alimentarius ухвалить новий Кодекс практики щодо запобігання та зменшення утворення 3-MCPD-E та GE із подальшим обмеженнями їх вмісту в жирах: 1250 мкг/кг для нерафінованих олій і рафінованої кокосової, кукурудзяної, ріпакової, оливкової, соняшникової, соєвої та пальмоядрової олії; 2500 мкг/кг для інших рафінованих рослинних олій, риб'ячого жиру та жирів інших морських організмів. Для рослинних олій і жирів, призначених для дитячого харчування, допустимий буде 750 мкг/кг. Численні дослідження показують перевищення цих ГДК у харчових жирах. Основну частину цих токсичних речовин населення споживає з випічкою, маргаринами та смаженими продуктами. Продемонстровано, що вміст MCPD-ефірів і ефірів гліцидолу в одному й тому ж виді жирів коливається в широкому діапазоні. Вагомими факторами формування MCPD-ефірів і ефірів гліцидолу є умови вирощування олійних, добування олії та переробки. Основний вплив на зростання вмісту MCPD-E та GE має дезодорування (або фізичне рафінування жирів). Такі процеси обробки їжі, як її смаження, випічка хлібобулочних виробів тощо не викликають суттєвого зростання вмісту MCPD-E та GE.
Попередній перегляд:   Завантажити - 669.732 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
12.

Перевалов Л. І. 
Теоретичні та експериментальні дослідження процесу низькотемпературного обрушування високоолійного соняшнику в умовах дії відцентрового поля [Електронний ресурс] / Л. І. Перевалов, В. О. Голодняк, І. М. Демидов, В. К. Тимченко, О. М. Півень, С. М. Мольченко // Інтегровані технології та енергозбереження. - 2021. - № 1. - С. 57-66. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Itte_2021_1_9
Попередній перегляд:   Завантажити - 384.287 Kb    Зміст випуску     Цитування
13.

Півень О. М. 
Розробка рецептури нового лікеро-горілчаного напою "Зоряна ніч" [Електронний ресурс] / О. М. Півень, С. М. Мольченко // Інтегровані технології та енергозбереження. - 2020. - № 3. - С. 54-62. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Itte_2020_3_8
Попередній перегляд:   Завантажити - 283.578 Kb    Зміст випуску     Цитування
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського